Veterinair
Immobilisatie
Adviesbureau

Mark Hoyer

Dierenarts voor dierentuin en wilde dieren. Specialist verdoven wilde dieren.

Dier immobilisatie

In 1995 werd het bedrijf Veterinair en Immobilisatie Adviesbureau (VIA) opgericht met als doelstelling het geven van adviezen en cursussen aan dierenartsen, natuurbeheerders, politie en particulieren aangaande het immobiliseren (verdoven) van wilde en verwilderde, agressieve of losgebroken dieren. Mark is beschikbaar voor het uitvoeren van het vangen en verdoven van de hiervoor genoemde dieren.
Bel 0229 503474 of 0620 097 599.

» Lees meer over immobilisatie

Dierentuindierenarts

Mark Hoyer was van 2001 tot 2015 als dierenarts verbonden aan Koninklijke Dierentuin Natura Artis Magistra te Amsterdam. Als hoofd van de veterinaire afdeling was Mark verantwoordelijk voor alle aspecten van de dierentuingeneeskunde, onderzoek en onderwijs.
» Lees meer

Films

Pony vangen met gebruik van een verdovingspijl

Wat 12 man niet lukte in een middag, was met een verdovingspijl binnen een uur opgelost. De hulp van dierenarts Mark Hoyer werd ingeroepen om een ongrijpbare pony te vangen met behulp van een verdovingsgeweer.

Vangactie Schotse Hooglanders

Vangactie van grote grazers in het Noord-Hollands Duinreservaat beheerd door PWN. Hierbij werden GPS zenderhalsbanden aangebracht in het kader van onderzoek naar graasgedrag en terreingebruik.

Vangst Eland vanuit helikopter in Zweden

Een eland wordt vanuit een helikopter met een verdovingspijl verdoofd.