Veterinair
Immobilisatie
Adviesbureau

Mark Hoyer

Specialist verdoven wilde dieren en gecertificeerd paardentandarts

Dier immobilisatie

In 1995 werd het bedrijf Veterinair en Immobilisatie Adviesbureau (VIA) opgericht met als doelstelling het geven van adviezen en cursussen aan dierenartsen, natuurbeheerders, politie en particulieren aangaande het immobiliseren (verdoven) van wilde en verwilderde, agressieve of losgebroken dieren.
» Lees meer over immobilisatie

Tandheelkunde bij paarden

Mark Hoyer beheerst alle aspecten van de tandheelkunde bij het paard. Het uitbalanceren van afwijkende gebitten, correcties van snijtanden en hoektanden, extracties van snijtanden, wolfstanden en kiezen en dergelijke, worden alle op locatie bij het gesedeerde maar staande dier uitgevoerd.
» Lees meer over tandheelkunde bij paarden

Dierentuindierenarts

Mark Hoyer was van 2001 tot 2015 als dierenarts verbonden aan Koninklijke Dierentuin Natura Artis Magistra te Amsterdam. Als hoofd van de veterinaire afdeling bestreek hij alle aspecten van de dierentuingeneeskunde.
» Lees meer

Paardentandarts

Behandeling paard

Sinds Mark Hoyer in 1999 uit de algemene diergeneeskundige praktijk stapte, heeft hij zich gespecialiseerd tot paardentandarts. Mark genoot onderricht van Amerikaanse, Duitse, Belgische en Nederlandse specialisten.

Mark Hoyer beheerst alle aspecten van de tandheelkunde bij het paard, waaronder:

  • het uitbalanceren van afwijkende gebitten
  • extracties van snijtanden, wolfstanden en kiezen
  • behandeling van diastases en paradontale processen

Behandeling

Behandeling zebra

De behandeling van het paard wordt op locatie uitgevoerd, bij het gesedeerde (verdoofde) staande dier. Dit is veiliger voor paard en behandelaar en voorwaarde voor een perfecte behandeling. Hierbij wordt zowel van elektrisch als van handgereedschap gebruik gemaakt. Indien röntgenfoto's nodig zijn, worden deze gemaakt in samenwerking met Dierenkliniek Middenwaard in Heerhugowaard. Zowel particulieren als doorverwijzende gebitsverzorgers en dierenartsen maken gebruik van Mark Hoyer's expertise.

Ook voor bange, agressieve paarden en exoten.

Door zijn ervaring met wilde en agressieve dieren wordt Marks hulp regelmatig ingeroepen voor zeer bange, lastige of agressieve paarden en pony's. Tevens vallen ezels en zebra's en andere exotische dieren zoals kamelen, lama's, alpaca's en tapirs onder zijn "patiënten". Mark is sinds de oprichting actief lid van de Vereniging voor de Gebitsverzorging van het Paard.

Afspraken kunnen telefonisch worden gemaakt. Tel 0229 - 503474

» Contactgegevens Mark Hoyer
» Consult en prijzen